Esbjerg har langt til toppen

Søren Rieks og Esbjerg er et stykke fra det niveau, der i efteråret sikrede holdet tredjepladsen i SAS Ligaen. Mod FC Nordsjælland skabte holdet for få chancer.

Esbjerg leverede godt spil og fik masser af point i efteråret. Sådan forholder det sig ikke længere for esbjergenserne, der søndag tabte med 0-1 hos FC Nordsjællænd.

Det erkender angriberen Søren Rieks.

- Vi skaber måske en eller to pænt store chancer mod FC Nordsjælland, men det er slet ikke nok, siger Søren Rieks.

- Vi har meget at arbejde med, når vi har bolden. I forhold til efteråret skaber vi ikke så meget, og vi kombinerer heller ikke så godt, som jeg ved, at vi kan, forklarer Rieks.

- Vi har samme hold, og det kan skyldes mange ting. Vi mangler eksempelvis Kevin Conboy, der er skadet, på venstreback. Det betyder noget at mangle en venstrebenet spiller på den position. Men mere generelt mangler vi at kunne kombinere bedre, vurderer Søren Rieks.

En kamp om dagen

Selv om Esbjerg i øjeblikket fastholder SAS Ligaens tredjeplads, så betyder stillingen intet for Rieks.

- Vi har vores egen personlige målsætning. Vi tager kampene en ad gangen og prøver ikke at snakke om medaljer. Vi er stadig nummer tre, så helt skidt er det ikke, fortæller han.

Træner Ove Pedersen vil heller ikke forholde sig til esbjergensernes placering i tabellen.

- Jeg hopper ikke på den med at læse stillingen. For hver femte kamp har vi en målsætning om, hvor mange point vi skal have. Hvis vi når de delmål, så slutter vi også godt i tabellen, fastslår Ove Pedersen uden at røbe mere.

- Jeg vil ikke ud med, hvor mange point, vi skal hente for hver femte kamp, siger træneren, der i foråret har set sit hold spille uafgjort mod Randers FC og vinde over HB Køge før søndagens nederlag til FC Nordsjælland:

- Vi spiller vores bedste kamp mod FCN, men vi mangler at få spillet på den sidste tredjedel af banen med, og det kan man kun spille sig til. Det kommer med flere kampe på dette niveau.