Esbjerg i Champions League efter sejr

Team Esbjerg har nu vundet en billet til håndboldens Champions League efter sejr over Ringkøbing Håndbold. Med sejren vinder Esbjerg også grundspillet.

Team Esbjerg vandt i eftermiddag den afgørende kamp mod Ringkøbing Håndbold med 28-23 . Der var aldrig tvivl om vinderen, da Team Esbjerg førte hele kampen igennem. Med resultatet vinder vestjyderne grundspillet - og dermed også en plads i Champions League. Det er første gang klubben kommer med i den fine turnering. Men at Team Esbjerg netop nu spiller sig i Champions League er ikke en tilfældighed, mener sportschef Thomas Hylle. 

- Det er fantastisk. Jeg synes vi har været målrettede. Det har ikke været held. Vi har hele tiden set på, hvordan vi kunne sætte holdet sammen, så vi kunne blive endnu stærkere, siger han til TV SYD.

Sportschefen erkender dog, at der ikke er de store penge at hente i den bedste klubturnering.

-  Vi må bare erkende, at der ikke er fortjeneste i håndbold på damesiden i Champions League. Vi skal være glade, hvis vi undgår, at det bliver en udgift. Det er mere opfattelsen i Europa - at man er et Champions League-hold - og så vil det da bare være fantastisk at prøve, forklarer Thomas Hylle til TV SYD.

Susanne Kastrup, der er spiller på Team Esbjerg-holdet, glæder sig også bare over, at klubben nu har nået en milepæl. 

- Det er ikke mindre end fremragende, hvis man tænker på, at vi for tre år siden var mange spillere, der kom til klubben uden at være sammenspillede.  Klubben havde et projekt, der hed, at nu skal Esjerg være et tophold og de skulle spille med i Champions League. Siden er vi bare gået benhårdt efter det, siger hun til TV SYD.

Også Maria Mose Vestergaard er glad efter, at det lykkes at komme i Champions League:

- Det er en lettelse, at vi nu er i Champions League, så jeg er bare pisse glad. Det betyder også rigtig meget for min personlige udvikling, siger hun til TV SYD.

Se her de sidste sekunder af kampen:

 

Se Maria Mose Vestergaard fortælle, hvor glad hun er for Champions League-billetten:

Se her sportschefen forklare holdets succes:

 

Se Team Esbjerg score et af holdets 28 mål i kampen: