TV der bevæger dig

Esbjerg Kommune begik fejl

DR Syd har fået aktindsigt, og Esbjerg Kommune har indrømmet, at der var et slip i sagen om den 41-årige mand, som er tiltalt for seksuelt misbrug af 10 mindreårige børn.

01:28

Esbjerg Kommune, hvor der blev gjort noget, som ikke var helt tilfredsstillende.

1 af 2

Esbjerg Kommune er blevet stærkt kritiseret for sin håndtering af sagen, og er blandt andet kritiseret for, at der ikke er gjort mere ud af de underretninger, som blandt andre flere af de forurettede pigers klasselærer kom med.

Der er et slip....

Hidtil har kommunen afvist, at den kunne have gjort mere. Men nu tager Esbjerg kommune alligevel en del af ansvaret. Det viser en redegørelse kommunen selv har lavet.

Redegørelsen er sendt til socialministeriet. Kommunen tager delvist skylden for, at manden angiveligt kunne blive ved i mange år med at foretage overgreb på børn.

I redegørelsen står der blandt andet, at "...der er slip, hvor det ikke kan forklares, hvorfor der ikke er foretaget sagsbehandlingsmæssige skridt". Der henvises til den turbulente periode i forbindelse med kommunal-reformen og de interne forhold, der gjorde sig gældende i familierådgivningen i 2009.

Utilfredsstillende

I redegørelsen skriver Esbjerg Kommune også, at sagen ikke er behandlet tilfredsstillende på grund af de forhold, der gjorde sig gældende i familierådgivningen i 2007 og 2008.

I redegørelsen skriver kommunen om "...få konkrete faglige vurderinger og perspektiveringer og dermed også mangelfuld stillingtagen .... Dette er ikke tilfredsstillende."

I den aktindsigt, som DR Syd har fået tilsendt, har Esbjerg Kommune overstreget en hel del enkeltstående ord, som gør det svært at læse redegørelsen i sin helhed.