TV der bevæger dig

Esbjerg-kører sikrer sig VM-billet i speedway med slutspurt

På den sidste omgang i sin semifinale i Molbourne kilede Esbjerg-køreren Niels-Kristian Iversen sig ind på tredjepladsen og sikrede sig VM-billet.

På den sidste omgang i sin semifinale i Molbourne kilede Esbjerg-køreren Niels-Kristian Iversen sig ind på tredjepladsen og sikrede sig VM-billet.

Sæsonens sidste speedwaygrandprix i Melbourne i Australien blev yderst dramatisk set med vestjyske øjne.

 

Trods tredjepladsen i sin semifinale fik Niels-Kristian Iversen akkurat point nok til at slutte i top-otte i den samlede VM-stilling - og dermed endnu en sæson mere i VM-serien. 

I semifinalen var danskeren i problemer, men på sidste omgang overhalede han polakken Piotr Pawlicki og fik det vigtige point. Forud for lørdagens grandprix var Niels-Kristian Iversen tre point efter en plads i top-otte.

Grindsted-køreren Michael Jepsen Jensen deltog som reserve for den skadede Nicki Pedersen og  nåede frem til semifinalen i Australiens grandprix, der blev kørt lørdag formiddag dansk tid, men han sluttede på sidstepladsen i sit heat.  Men reservetjansen i VM-serien har understreget, at Jepsen Jensen stadig kan være med på øverste niveau.

Der bliver heller ikke plads til Kenneth Bjerre i næste års serie.

Esbjergenseren skulle håbe, at svenske Frederik Lindgren kørte sig i top otte, fordi han så ville få en VM-billet, fordi han sluttede som nummer fire i finalen i kvalserien efter omkørsel mod netop Lindgren.

Men svenskeren, som altså er sikret en billet, formåede ikke at hjælpe Kenneth Bjerre.

 

 

Mere sport