Esbjerg må spare på saltet

Bilisterne kan ikke længere regne med at veje og stier i Esbjerg Kommune er saltet som de plejer. Esbjerg Kommune er ligesom alle andre kommuner og entreprenører i landet ved at løbe tør for salt.

Saltingen har allerede været sparsom på de indre veje og stier. Og nu risikerer de lidt større veje i byerne og veje på landet også at blive glatte.

- Vi skal derfor gøre trafikanterne opmærksomme på, at man ikke kan forvente at der saltes i den udstrækning som er oplyst i vores Vinterregulativ, udtaler Claus Tobiasen, Teamkoordinator hos Vej & Park.

Kan ikke opfylde kontrakter

Han fortsætter:
- Efter sidste års saltmangel, har man ellers gjort alt for at sikre sig i mod, at komme til at mangle salt igen. Saltleverancen har været udbudt i licitation, og den nye kontrakt skulle sikre saltleverance i rigelige mængder. Ud over det har Esbjerg Kommune udvidet lagerkapaciteten og havde fået fyldt lagerene op, så der var salt til en hel vinters normale forbrug.

- Nu er situationen desværre den, at samtlige saltleverandører i Danmark ikke kan leve op til de kontrakter, som de har indgået hen over sommeren og det rammer også Esbjerg Kommune.Det får den konsekvens, at der nu skal prioriteres endnu hårdere i hvilke veje, der bliver saltet for at ?strække? saltet.