Esbjerg-målmand får travlt med hurtige bolde

Frederik Rønnow oplevede også kunstgræsset i Borås Arena sidste år, da han og AC Horsens mødte Elfsborg.

Esbjerg-målmanden Frederik Rønnow skal være meget på dupperne, når den danske fodboldklub i aften møder svenske Elfsborg på udebane i Europa League-gruppespillet.

Kampen bliver afviklet på kunstgræs i Borås Arena, og det betyder, at boldene opfører sig anderledes end på en almindelig græsbane.

- Bolden kommer meget hurtigere, siger den 21-årige lejesvend fra AC Horsens.

- Banen er måske lidt mere jævn, og der kommer ikke lige et uventet opspring. Men bolden kommer rigtig hurtigt, det skal man vænne sig til.

- Bolden går lidt specielt i græsset, og så kommer den stærkt, og det skal man forholde sig til, siger Frederik Rønnow.

Esbjerg-spillerne optræder sædvanligvis kun på kunstgræs i kampe, når de gæster FC Nordsjælland, der også har kunstgræs på hjemmebanen, Farum Park.

Frederik Rønnow fik dog noget mere erfaring med kunstgræs, da han og AC Horsens sidste år sendte netop Elfsborg ud af Europa League-kvalifikationen efter en 3-2-sejr i Borås Arena.

Målmanden forudser en hård aften mod svenskerne, der har to danskere, målmanden Kevin Stuhr Ellegaard og offensivspilleren Mikkel Beckmann, i truppen.

- Det er en rigtig svær kamp. Jeg var med til at møde dem heroppe med AC Horsens sidste år, og det er et rigtig godt hold. Vi skal ikke tro, at vi får det foræret, siger Frederik Rønnow.

Esbjerg har tre point efter de første to kampe i Europa Leagues gruppe C. Efter sejren over Standard Liege tabte vestjyderne 1-2 hjemme til Red Bull Salzburg.

Den østrigske klub fører gruppen med seks point, mens Esbjerg er nummer to med sine tre point. Standard Liege og Elfsborg har hver et point i gruppen, hvor de to bedste hold går videre.