TV der bevæger dig

Esbjerg mangler penge til integration

De integrationsydelser som Esbjerg Kommune har fået fra staten rækker ikke til at håndtere flygtningene, der kommer til byen, mener kommunen.

Esbjerg Kommune kan ikke få integrationsmidlerne til at dække de borgere der søger asyl i kommunen.

I Esbjerg har man svært ved at få de integrationsmidler, som kommunen har fået af staten, til at slå til. I år skal kommunen modtage omkring 400 flygtninge, og det rækker midlerne ikke til ifølge kommunen.

Esbjerg Kommune har modtaget 11,8 millioner kroner fra staten til at sikre integrationen af nye borgere, men nye beregninger fra kommunen viser at der mangler yderligere 11,2 millioner kroner.

Pengene bruges blandt andet til at sikre boliger til flygtningene ligesom der er brug for mere personale til børnepasning og undervisning. På kommunens jobcenter har man oprettet en afdelingen til at tage sig af de mange nye borgere.

01:14

Fagkonsulent på jobcenteret i Esbjerg Lars Olsen og formand for Børn og Familieudvalget Diana Mose Olsen fortæller om de manglende integrationsmidler.

Luk video

Ifølge formanden for Børn og Familieudvalget i Esbjerg Kommune bliver staten nød til at bidrage til udgifterne, hvis antallet af flygtninge stiger.

- Vi har nogle forskellige ordninger som betyder at når vi får flere børn i vores dagtilbud, så får de flere hænder til at løfte opgaven. På lang sigt, hvis der bliver ved med at være en så stor stigning i antallet at nye borgere som får asyl, så er vi nød til at få nogle ekstra midler fra staten, siger Diana Mose Olsen til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk