Esbjerg mistede pusten i nederlag til OB

Superligaens mest formstærke hold tabte 1-3 på hjemmebane til OB, som ellers var under et hårdt pres i kampen.

OB snuppede alle tre point i Esbjerg, selv om hjemmeholdet i perioder lagde fynboerne under et meget hårdt pres.

Men måske Europa League-kampen torsdag mod Red Bull Salzburg sad for tungt i benene hos Esbjerg-spillerne, der søndag middag måtte se sig besejret 1-3.

OB bragte sig foran allerede i det tredje minut, da Emil Larsen spurtede forbi landsholdsbacken Peter Ankersen, og let kunne score i fri position.

Den ellers kvikke Ankersen så overraskende langsom ud i situationen. Men han tog revanche ti minutter senere, da han kom til baglinjen og sendte et fladt indlæg ind til Mushaga Bakenga, der ikke havde de store problemer med at sparke bolden i mål.

Udligningen kom efter et massivt Esbjerg-pres, som blev leveret med en sjælden energi leveret af et dansk hold. Og Esbjerg-spillerne blev ved med at presse i en periode efter scoringen, men stille og roligt kom OB bedre med i kampen.

Om det skyldtes taktiske ændringer af OB-træner Troels Bech eller træthed hos vestjyderne efter Europa League-kampen torsdag, er svært at vurdere.

Men den flotte indledning blev i hvert fald aldrig fulgt op af Esbjerg.

Selv om Esbjerg var bedst i kampens første time, så endte det hele med en OB-sejr da først Daniel Høegh og senere Martin Spelmann scorede inden for kampens sidste syv minutter.

Med sejren hopper OB op på sjettepladsen inden de resterende Superligakampe, mens Esbjerg må vente i spænding på om Viborg eller AaB overhaler dem på andenpladsen, inden en tredjedel af tv-pengene uddeles efter denne spillerunde.