Esbjerg-museum offer for studehandel

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har fået en uønsket afdeling i Thorsminde ved Holstebro.

Som led i en studehandel om finansloven for næste år, skal Fiskeri- og Søfartsmuseet genrejse Strandingsmuseet i Thorsminde, der hidtil har hørt under Holstebro Museum.

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er ikke blevet spurgt på forhånd.

- Jeg savner simpelthen ord for, hvor paf og overrasket jeg er. For os er det ikke fagligt relevant at beskæftige os med strandingsgods, siger direktør Morten Hahn Pedersen, Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Fiskeri- og Søfartsmuseet får 400.000 kroner til at gøre Strandingsmuseet til et statsanerkendt museum i løbet af fire år.

- Vi kommer ingen vegne med det beløb, konstaterer Morten Hahn Pedersen.

Fiskeri- og Søfartsmuseet er blevet offer for, at Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen har sat en række lokale aftryk på finansloven for næste år. Han leverede det afgørende 90. mandat i Folketinget til, at regeringen fik finansloven i hus.

Motorvej og museum

Per Ørum Jørgensen bor i Ulfborg og er valgt i Holstebro, så han har brugt sin position til at sætte sit lokale præg på finansloven.

Mest markant er et løfte om en motorvej mellem Herning og Holstebro, der skal stå klar i 2018.

Per Ørum Jørgensen har også fået opbakning til at støtte Strandingsmuseet i Thorsminde.

Museet har længe ligget i strid med Holstebro Museeum, der hidtil har stået for driften af det lille museum. Folkene bag Strandingsmuseet mener, at Holstebro Museum har forsømt museet i Thorsminde.

Nu har Per Ørum Jørgensen sendt problemet videre til Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

Morten Hahn Pedersen skal fredag til møde i Kulturministeriet, hvor han vil udtrykke sin undren over de politiske tilfældigheder i dansk kulturpolitik.