TV der bevæger dig

Esbjerg-profil håber på hævn i pokalfinale

Martin Braithwaite har to gange heppet på Esbjerg i pokalfinalen som tilskuer. Nu skal han selv være med.

To gange på de seneste syv år har det halve af Esbjerg kørt de 300 kilometer til Parken, København og pokalfinalen. Og to gange er det blevet til nederlag. Til henholdsvis Randers FC i 2006 og Brøndby i 2008.

Men tredje gang skal være lykkens gang, når Esbjerg torsdag tager imod Randers FC i pokalfinalen. Det insisterer den 21-årige Esbjerg-angriber Martin Braithwaite på.

Han kan stadig mærke smerten over nederlagene, som han så fra tilskuerpladserne i Parken iklædt Esbjerg-tøj som henholdsvis 14- og 16-årig. Og lige siden har han ønsket selv at spille i Parken på Kristi himmelfartsdag:

- Jeg har rigtigt gerne villet i den finale. Det er kæmpe stort. Hele byen glæder sig, og jeg glæder mig rigtigt meget, siger Martin Braithwaite.

Han ser ikke mindst frem til at få hævn over Randers FC.

- Det betyder helt sikkert noget, at det er Randers, vi skal møde. Ikke kun på grund af pokalfinalen i 2006, men også hele turen ned i 1. division.

- Der har været mange ting, blandt andet den sidste kamp i Superligaen i 2011, da vi rykkede ned. Så vi har revanche til gode, det har vi helt sikkert, siger Martin Braithwaite.

Han blev taget ud i pausen af søndagens kamp mod AC Horsens for at spare sit ene knæ. Men han bliver klar til pokalfinalen.

En kamp, hvor 10.000 fra Esbjerg tager turen over Storebælt ligesom en af Martin Braithwaites onkler, der bor i Caribien, har lovet af følge med over internettet.

Mest sete på tvsyd.dk