TV der bevæger dig

Esbjerg-rockere fængslet

To mænd med tilknytning til rockergruppen Hells Angels er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skete onsdag eftermiddag ved Retten i Esbjerg.

00:31

Retten i Esbjerg har travlt med sager med rockere.

1 af 2

Mændene blev anholdt efter en episode tirsdag aften, hvor en gruppe politifolk følte sig så truet, at de valgte at trække deres tjenestepistoler.

Det skete i forbindelse med visitering af en gruppe personer, som har tilknytning til Bandidos, på Ingemanns Allé i Esbjerg.

Efter at politiet trak deres våben, stak mændene, som gik til angreb, af. Men politiet havde held til at opstøve de formodede gerningsmænd senere på natten.

- De er nu blevet varetægtsfængslet for trusler og forsøg på grov vold, fortæller vicepolitiinspektør Bent Thuesen til Ritzau.

De anholdte er to mænd på 21 og 22 år. Ifølge politiet har de tilknytning til rockergruppen Hells Angels.

Ifølge politiet er de formentligt ikke fuldgyldige medlemmer, men har deres gang i klubhuset og fungerer som en slags håndlangere.

Visitationszone

Samtidigt har Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag besluttet at indføre en visitationszone i det centrale Esbjerg. Det sker, fordi situationen i den vestjyske by er "anspændt" og tilspidset mellem Bandidos og Hells Angels, lyder det.

- Det er en afspejling og en reaktion på, hvad der skete i går aftes. Vi vil simpelthen ikke acceptere, at de ikke opfører sig ordentligt. Så vi bliver nødt til at bruge de muligheder og værktøjer, som vi har at arbejde med, fortæller Bent Thuesen.

Visitationszonen varer frem til onsdag den 15. februar, og politiet regner med, at der er en "forøget risiko" for, at der bæres våben i Esbjerg.

Indtil sommeren 2011 har Esbjerg været Bandidos-land. Hells Angels har haft støttegrupperne Chieftains MC og Devils Choice, men de rigtige rockere har ikke haft noget tilholdssted i den vestjyske by.

I juli kunne Hells Angels så på sin hjemmeside oplyse, at de rigtige HA'ere nu kom til Esbjerg, og at der blev åbnet en afdeling - det hedder i HA-sprog et chapter - på Ingemanns Allé.