TV der bevæger dig

Esbjerg: Så letter vi mod København!

Klokken 07.15 mandag morgen letter det første rutefly fra Esbjerg mod København siden 1999, da Storebæltsbroen blev for hård en konkurrent til eksisterende flyrute Esbjerg-København.

Her er det formiddagsflyet, der foreviges i Esbjerg Lufthavn. foto: Jørgen Guldberg, TV SYD.

Selskabet bag åbningen af ruten er selskabet ES-air. ES-air er et såkaldt virtuelt flyselskab, og ejer ikke selv flyene, men køber sig til, at det etablerede flyselskab JET TIME sørger for lufttransporten.

- Flyruten er oprettet af seks lokalt etablerede virksomheder, som har set en mulighed i at etablere en flyrute til København igen. Vi er altid glade for initiativer, der kan være med til at skabe et stort kundegrundlag i Esbjerg Airport, siger lufthavnschef Anette Bendixen. Fra Esbjerg Lufthavn har det de seneste år alene været ruter. til Aberdeen og Stavanger.

Det er godt for hele Esbjerg Kommune, når man nu kan komme til ? eller hjem fra ? København på 50 minutter.

- Vi er stolte af, at vores erhvervsliv har taget initiativ til at få denne rute op at stå. ES-airs flyrute vil være med til at understøtte Esbjerg Kommunes vision frem mod 2020, der handler om at tiltrække flere borgere, få flere virksomheder til at skabe flere jobs i kommunen og ikke mindst gøre det attraktivt for alle os, der i forvejen bor og arbejder i kommunen, siger borgmester Johnny Søtrup.

Jet Time indsætter deres stabile ATR-fly på ruten, som kan have 66 passagerer med af gangen.

Jet Time er mest kendt for ferierejser sydpå og har specialiseret sig i at stille fly til rådighed til selskaber, der ikke nødvendigvis selv ejer fly.

ES-air flyver fire returflyvninger i hverdagene og en returflyvning om søndagen til København Lufthavn/Kastrup.