Esbjerg sejrede efter straffeslag

Danmarksmestrene fra Esbjerg Energy slog fredag aften Odense Bulldogs efter straffeslag.

De måtte spille kampen helt ud, Esbjerg Energy og Odense Bulldogs, før der fredag aften blev fundet en vinder i deres indbyrdes opgør i Metalligaen.

Esbjerg Energy bragte sig ellers foran med 1-0 efter små otte minutter af første periode. Amerikanske Jared Knight havde sidste stav på pucken i powerplay, og han bragte dermed Esbjerg foran mod ligaens nummer to.

I anden periode kommer begge hold på måltavlen. Efter seks minutter af perioden udlignede Odense Bulldogs, inden Esbjergs Ryan Martindale atter bragte hjemmeholdet foran.

I tredje periode lignede det længe en Esbjerg-sejr, men blot to minutter før tid fik gæsterne udlignet ved Rasmus Bjerrum, der sendte pucken i mål og kampen i forlænget spilletid med 2-2.

Her formåede ingen af holdene at score, og kampen måtte derfor afgøres med straffeslag. Her havde holdene dog igen svært ved at få pucken ind bag henholdsvis Nicolaj Henriksen i Esbjerg-målet og Bulldogs tjekkiske målmand, Tadeas Galansky.

Efter fire brændte straffeslag fik Søren Nielsen forløsende sendt pucken ind bag førnævnte Galansky, og da Odenses Dale Mitchell brændte, kunne Team Esbjerg juble.

Se Søren Nielsens scoring på straffeslag her:

Revanchen skal Odense Bulldogs dog ikke vente længe på. De to hold mødes igen lørdag aften klokken 19.30 – denne gang dog i Odense.

Med sejren holder Team Esbjerg fat i Metalligaens ottendeplads, der giver adgang til slutspillet.