Esbjerg sejrer i jævnbyrdigt opgør i Aarhus

Opgøret mellem AGF og Esbjerg var en jævnbyrdig affære, som gæsterne 1-0 vandt med en scoring kort før tid.

Esbjerg vandt 1-0 i fredagens sene superligaopgør i Aarhus på et mål af Hans Henrik Andreasen i det 83. minut. Begge mandskaber havde pæne chancer og opløb til scoring, men esbjergensernes jernmand var den eneste med mål i støvlerne.

Med sejren forbliver Esbjerg på syvendepladsen, men haler ind på netop AGF, så afstanden mellem de to hold nu kun er på et point. Esbjerg fortsætter dermed holdets gode pointhøst fra påsken og har nu tre sejre i træk.

AGF derimod kan kigge tilbage på en miserabel start på 2013, der kun har budt på tre point. Og Aarhusianerne er med fredagens nederlag godt på vej ned i bundstriden.

Det kunne ellers nemt være gået anderledes, hvis Davit Skhirtladze havde scoret på sin chance i kampens indledning, da han kom alene igennem efter et koks i det vestjyske forsvar. Hradecky i målet afværgede dog med en fin redning.

Midt i første halvleg fik først Casper Sloth, og så kort efter Martin Braithwaite hver en gylden mulighed for at bringe deres respektive hold foran, men begge misbrugte på det skammeligste foran kassen.

Og da Hans Henrik Andreasen heller ikke scorede på sin dobbeltchance lige før pausen, måtte holdene slutte første halvleg uden scoring.

Etablerede angreb var der ikke mange af i kampens første 45 minutter, som generelt var præget af mange offside-kendelser og klumpspil på midten. Halvlegens få, men store chancer faldt efter omstillinger, dødbolde eller deciderede forsvarskiks.

Anden halvleg var mere eller mindre en tro kopi af første, bortset fra Hans Henrik Andreasens forløsende scoring syv minutter før tid, som opstod efter fint forarbejde af Jesper Lange.

AGF skal i næste runde forsøge at rejse sig ude mod Silkeborg, og Esbjerg skal en tur til Haderslev, hvor Sønderjyske venter.