Esbjerg tabte

På et drømmehug af Danny Olsen vandt FC Midtjylland mandagens opgør ude over Esbjerg.

Med et decideret drømmemål blev Danny Olsen matchvinder, da FC Midtjylland mandag aften sikrede sig tre point i en ellers på papiret svær udekamp i Esbjerg.

Esbjerg havde nemlig vundet seks superligakampe på hjemmebane i træk inden mandagens opgør, men den stime blev altså brudt af FC Midtjylland.

Med sejren og de tre point passerer midtjyderne Esbjerg i tabellen, hvor FC Midtjylland avancerer til sjettepladsen.

Efter en intens og jævnbyrdig start på opgøret faldt kampens deltalje og afgørelse efter 22 minutters spil.

Efter et lidt tilfældigt opspil i midtjydernes venstre angrebsside landede bolden for fødderne af Danny Olsen, der resolut trykkede af fra 25-30 meter. I Esbjerg-målet havde Lucas Hradecky taget et par skridt ud i sit felt, og den finske keeper blev derfor fanget på mellemhånd og kunne blot passivt se til, mens bolden sejlede over i det lange målhjørne.

Et sandt perlemål af Danny Olsen - det tredje fra hans støvler i indeværende sæson - og noget af dukkert for hjemmeholdet, hvis forsvar generelt så langt mindre solidt ud end de hidtidige kampe i foråret.

Det blev ved 0-1 efter de første 45 minutter, og det var på ingen måde ufortjent. Selvom der var optræk til flere store muligheder i begge ender, så var FC Midtjylland-spillerne skarpere i deres boldomgang og mere direkte i deres spil.

Og gæsterne var såmænd også tæt at udbygge føringen kort inde i anden halvleg. Et fladt indlæg fra Rilwan Hassen bragte Sylvester Igboun i helt fri position. Nigerianeren fik dog et usædvanligt dårligt træf på bolden, så afslutningen trillede harmløst forbi Esbjerg-målet.

Esbjerg svarede dog hurtigt igen med to store hovedstødschancer til Martin Braithewaite og indskiftede Youssef Toutouh, og i det hele taget fik det formstærke hjemmehold større og større overtag, som anden halvleg skred frem.

I flere omgange var Esbjerg tæt på en udligning. Men enten stod Jonas Lössl i vejen i FC Midtjylland-målet, eller også var afslutningerne uden den fornødne kvalitet.

Ind kom bolden i hvert fald ikke, og derfor endte det med, at drømmemålet fra Danny Olsens fødder sikrede FC Midtjylland en 1-0-sejr.

FC Midtjylland er nu nummer seks i Superligaen med 37 point. Esbjerg er nummer syv med 35 point og har otte point ned til nedrykningsstregen.