TV der bevæger dig

Esbjerg tæt på 6000 nye studerende

Aldrig før har så mange studerende haft deres daglige gang på Esbjergs 60 videregående uddannelser. I 2010 rundede Esbjerg for første gang 2.000 nye studerende, i 2011 var der for første gang mere end 5.000 studerende. Og nu nærmer Studiebyen Esbjerg sig hastigt den næste milepæl på 6.000 studerende.

På HUSET (tidligere De Studerendes Hus) i Esbjerg kan de mærke effekten af de mange studerende.

En undersøgelse foretaget af Epinion i foråret 2013, viser at den vigtigste faktor for valg af uddannelse er et godt studiemiljø. Dernæst kommer et stærkt fagligt miljø og et godt by- og kulturliv.

- Resultaterne fra Epinion underbygger hvor vigtigt det er at vi som by kan tilbyde et godt studiemiljø for de studerende. Vi gør det bl.a. med vores 80 årlige aktiviteter for studerende. Det er med til at fastholde dem vi allerede har, og giver endnu flere lyst til at læse her i byen, siger Lasse Lietzen Jensen fra Esbjerg Erhvervsudvikling.

Hos Studiebyen Esbjerg undersøger man også selv løbende hvad potentielle studerende lægger vægt på når de skal vælge studie. De seneste tre år har der været bred enighed om at de vigtigste elementer er jobmuligheder og et godt studiemiljø.

Sådan fordeler de studerende i Esbjerg sig: