Esbjerg tjener flere penge

Esbjerg fB tjener flere penge end forventet. Nu forventer klubben eet overskud på ca. 30 mio. kr. før skat.

Det er indtægter fra de europæiske kampe - herunder tv-indtægter - som skæpper godt i kassen. Samtidig betyder den sportslige succes i superligaen også flere tilskuere.

- Med tredjepladsen i Superligaen efter de første 11 spillerunder har vi placeret os bedre end forventet, hvilket udløser en højere andel af midlerne fra tv-aftalen, siger EfB?s økonomidirektør, Kent Ernst Hansen. Desuden har vi hvad angår både pointhøst og billetsalg klaret os bedre i Europa League, end vi havde budgetteret med, og sammenlagt udløser det årets tredje opjustering af de økonomiske forventninger til 2013.

Opjusterer igen

EfB Elite opjusterede efter salget af Martin Braithwaite til franske Toulouse FC 15. august forventningerne til et resultat før skat på 10-12 mio. kr. Efter at have sikret sig adgang til gruppespillet i Europa League 14 dage senere opjusterede EfB til et resultat før skat på ca. 26 mio.kr.

To næsten udsolgte i Europa League - og mange solgte billetter til de resterende to kampe giver også optimisme i Esbjerg. Men der kan også komme skuffelser:

- Der er af gode grunde usikkerhed om, hvor mange point ? og dermed indtægter ? vi kan opnå ad sportslig vej i de resterende fire kampe i Europa Leagues gruppespil. Derfor opererer vi i vores forventninger med et interval for indtjeningen, siger Kent Ernst Hansen.