Esbjerg-træner: Målet er at overleve

Trods drømmestart på 2014 taler man i Esbjerg fB kun om at sikre overlevelse frem for om nyt europæiske eventyr.

Holdet måtte søndag nøjes med 0-0 mod Brøndby.

Med måbende miner gik Esbjerg på juleferie. Begravet under nedrykningsstregen. Men piben har fået en anden lyd. Vestjyderne kan med god samvittighed kalde sig forårets hold.

De er ubesejrede efter de første fire kampe i i forårssæsonen. Nok til at give dem en foreløbig femteplads i Superligaen. Men ikke nok til, at man vil tænke på nye europæiske eventyr eller lægge overlevelsessnakken død.

- Jeg kigger nedad. Det gør jeg, fordi vi kan konstatere, at alle de hold, der ligger under os, bliver ved med at få point. Og de hold, der lå nummer 10, 11 og 12, fik alle point her i weekenden, siger Esbjergs træner, Niels Frederiksen.

- Og så er jeg sådan opdraget, at når jeg har sat mig et mål, så skal jeg sørge for at indfri det, inden jeg sætter mig et nyt mål, og det har vi ikke opfyldt endnu.

Mere ambitiøse mål

Det er foreløbigt målet at overleve.

- Men det er klart, hvis vi får en masse point i løbet ad de næste fire-fem kampe, så kan det være, at vi kan sætte os mere ambitiøse mål, siger Niels Frederiksen.

Den melding bakkes op af anfører Hans Henrik Andreasen:

- Det handler stadigvæk om overlevelse. Vi er seks point fra nedrykningsstregen. Vi er slet ikke reddet overhovedet.

- Taber vi de to næste kampe, så kan vi ligge og rode rundt nede i suppedasen igen, siger Hans Henrik Andreasen, der ikke vil høre tale om Europa League.

- Vi skal slet ikke koncentrere os om det endnu. Der er mange dygtige hold, der ligger under os, og vi kan tabe til alle, hvis vi ikke er der på dagen, siger Hans Henrik Andreasen.

Esbjerg har fire point op til den fjerdeplads, der indløser en plads i kvalifikationen til Europa League, mens der er seks point ned til det nærmeste hold under stregen.