TV der bevæger dig

Esbjerg-virksomheder klar til vækst

Olie-, naturgas- og vindmølleindustrien er parat til at gribe mulighederne i regeringens blå vækstplan.

04:25

Offshore består af en omfattende industri. Her er en smed i gang med en specialopgave hos Semco i Esbjerg.

1 af 2

Industrien har i dag forstærket deres organisation Offshore Center Danmark i Esbjerg med tidligere DONG-direktør Anders Eldrup som formand for bestyrelsen.

Som næstformand indtræder tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

Offshore-industrien dækker mange forskellige arbejdsopgaver i tilknytning til vindmøller, olie og naturgas i Nordsøen.

Industrien indgår i regeringens blå vækstplan, der også omfatter søfart. Lokalpolitikere fra Esbjerg deltog torsdag i en høring om planen på Christiansborg. Det var blandt andre den socialdemokratiske borgmesterkandidat, John Snedker.

Store investeringer

Anders Eldrup fortæller, at offshore-industrien har store forventninger til planen. Den skal blandt andet skabe nye uddannelser i Esbjerg.

- I de kommende år investeres milliarder af kroner i havvindmøller og udvinding af olie og gas i Nordsøen, og det bliver en udfordring af skaffe arbejdskraft. Derfor er det afgørende at få unge til at interessere sig for denne sektor, som vil skabe mange spændende og meningsfyldte job i fremtiden, siger Anders Eldrup.

Offshore-virksomhederne i Esbjerg satser hårdt på eksport, og regeringen vil sikre at industrien får lige vilkår med konkurrenterne i udlandet.

- Der er stærk konkurrence på det her område hele vejen rundt om Nordsøen og i Belgien og Holland. Det drejer sig om at rykke først, så Esbjerg bliver "stedet" for offshore. Vi kan mærke, at tidspunktet er rigtigt nu. Og vi er klar til ar rykke nu, siger direktør Jens Holm-Nielsen, Semco.