TV der bevæger dig

Esbjergmanden skal forklare sig

Den tiltalte skal i retten i Esbjerg torsdag forklare påståede sexovergreb mod ni børn gennem over 20 år.

Sagen fortsætter i de kommende uger.

Hvordan kan en mand gennem over 20 år systematisk forgribe sig groft seksuelt mod mindst ni mindreårige piger og en dreng uden at blive opdaget?

Og samtidig være voldelig og true dem til tavshed?

Det bliver måske besvaret, når den 40-årige tiltalte i den såkaldt Esbjergsag torsdag bliver afhørt i byretten i Esbjerg om det første af de mange forhold i den tykke anklageskrift med omkring 30 anklagepunkter.

Den spinkle 40-årige mand, der har været fængslet det seneste års tid, er tiltalt for grove overgreb mod primært små piger, først flere steder på Sjælland og på Lolland og siden i Esbjerg, som han flyttede til for nogle år siden.

Her skulle de seneste overgreb være sket i byens svømmestadion.

Nægter sig skyldig

Da sagen startede tirsdag, nøjedes anklageren med at afhøre manden om et forholdsvis inferiørt forhold om besiddelse af børneporno. Der blev fundet fotos og videoklip på mandens computer, da han blev anholdt.

I det forhold nægter han sig skyldig, som det også er tilfældet i de mange andre grove forhold, hvor han er tiltalt for sexmishandling, vold og trusler mod primært små piger. Hans egen datter er også blandt ofrene.

Anklageren, statsadvokatassessor Linda Saugmann Christensen, har tilrettelagt den 10 dage lange sag lidt atypisk.

Videoafhøringer af de mindste børn afspilles i retten, og afhøring af de større børn foregår særskilt.

Derefter bliver børnenes mødre, der anmeldte overgrebene, afhørt. Til sidst bliver den tiltalte afhørt om hvert enkelt forhold.

Den 40-årige har tilsammen fire børn. De tre - to drenge og en pige - har han sammen med en filippinsk kvinde, som han nu er separeret fra.

Børnene blev tvangsfjernet, da manden blev anholdt i begyndelsen af oktober 2010.

Mest sete på tvsyd.dk