Esbjergs landsholdsspiller: Vi går efter Europa League

Esbjerg er ubesejret i 2014, og nu går spillerne efter en af de pladser, der igen kan sende dem ud i Europa.

Med seks kampe uden nederlag i 2014 - heraf fire sejre - er Esbjerg Superligaens mest formstærke hold.

Derfor ser holdets danske landsholdsspiller Peter Ankersen - trods lørdagens lidt skuffende nullert mod FC Vestsjælland - også Esbjerg som et hold, der gerne skulle slutte på en af de pladser, der giver billet til Europa League-kvalifikationen.

- Ja, jeg ser ingen grund til andet. Nu er vi stadig ubesejret og har spillet nogle gode kampe på nær lige denne. Så selvfølgelig går vi efter det, og det synes jeg også, at vi har holdet til.

- Det er helt op til os selv nu. Vi har vist i foråret, at vi er godt kørende. Vi har vist, at vi kan spille op med alle hold, siger Peter Ankersen.

Ankersen vil ikke selv kunne deltage i eventuelle europæiske kampe med Esbjerg. Han forlader nemlig klubben til sommer til fordel for FC Red Bull Salzburg, men han håber at kunne takke af i klubben med at indløse billet til europæiske kvalifikationskampe.

- Ja, det kunne da være godt. Men mit fokus er egentlig på, at Esbjerg bliver oppe. Det vigtigste er, at Esbjerg bliver i Superligaen, men det er en bonus, hvis jeg også kan aflevere dem i Europa League, siger han.

Esbjergs direkte konkurrent i kampen om europæiske billetter er Brøndby. Og dem har vestjyderne fornøjelsen af at måle styrkeforhold med allerede på søndag.

- Nu har vi vundet over Brøndby og spillet uafgjort med dem i denne sæson, så jeg synes, at vi har et godt tag på dem. Hvis vi lige er en tand skarpere, end vi var mod Vestsjælland, så tror jeg også på, at vi kan få et godt resultat med derfra, siger Peter Ankersen.

Esbjerg spillede lørdag 0-0 hjemme mod FC Vestsjælland og rykkede med det ene point forbi Brøndby. De to hold er nu á point på henholdsvis fjerde- og femtepladsen. Dog har holdet fra Vestegnen en kamp til gode.