Esbjergs nye borgmester: Bandekonflikt skal stoppes nu

De seneste tre måneder har Esbjerg været ramt af flere skudepisoder. Politiet erkender nu, der er en bandekonflikt i gang i byen.

Esbjerg har oplevet flere skudepisoder - særligt i de tre senest måneder. Den 14. september blev der affyret to skud i et opgør mellem to rivaliserende bander. I den forbindelse blev en person også bevidst påkørt.

Den 18. oktober blev en 42-årig mand ramt af skud. De blev affyret af to maskerede personer på en knallert.

6. november dukkede en 23-årig mand kendt i det krimelle miljø op på sydvestjysk sygehus i byen. Hans skader viste sig at være skudsår.

Den 26. november til natten til søndag blev en 21-årig mand, også kendt i det kriminelle miljø, skudt i benene på Spangsberg Kirkevej.

quote

Det er nogle grupperinger i byen, der kriges, og det er selvfølgelig meget uacceptabelt. Men vi arbejder på at få det stoppet hurtigt.

Jesper frost Rasmussen, nyvalgt borgmester, Venstre, Esbjerg

Efter den episode valgte politiet at fortælle offentligheden, at der er gang i en ny bandekonflikt i Esbjerg.

- Vi har i gang i efterforskningen, og leder efter en gerningsmand. Og fortsætter til vi forhåbentlig får stoppet det her, siger Claus Nørgaard, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to bander, der bekriger hinanden holder til i områderne Kvaglundkvarteret og Stengårdsvej.

Esbjergs nye borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er bekymret for udviklingen i området: 

- At folk skyder efter hinanden på åben gade, det kan vi ikke leve med under nogen omstændigheder. Det er heldigvis ikke tilfældige, de har været på jagt efter, siger den kommende borgmester.

Samtidig understreger Jesper frost Rasmussen, at både kommune, SSP og politiet arbejder på højtryk for at få stoppet den verserende konflikt, men han mener ikke, der i Esbjerg lige nu er gang i et ægte bandeopgør som man ser i Aarhus, Odense og København: 

- Det er nogle grupperinger i byen, der kriges, og det er selvfølgelig meget uacceptabelt. Men vi arbejder på at få det stoppet hurtigt, siger Jesper Frost Sørensen og fortsætter:

- Jeg kan godt forstå det her skaber utryghed hos borgerne, men politiet gør at for at få fjernet de her kriminelle fra gadebilledet, så folk kan føle sig trygge.