TV der bevæger dig

Esbjergs ukendte topscorer: En vild forandring

Esbjergs topscorer Mick van Buren spillede sidste år i bunden af den næstbedste række i Holland.

Ros til Esbjerg i fredasgens aviser.

Esbjergs Mick van Buren sørgede for god underholdning for den store flok af familie og venner, han havde siddende på tribunen, da Esbjerg slog Standard Liege med 2-1 torsdag aften.

Hollænderen scorede vestjydernes første mål og understregede dermed sin status som Esbjergs topscorer, og i det hele taget er alting gået efter van Burens hoved, siden han skiftede fra hollandske Excelsior i sommerpausen.

- Det er en vild forandring for mig. I sidste sæson spillede jeg i den hollandske 2. division, og vi lå endda i bunden, siger Mick van Buren.

- Men foreløbig går alting perfekt. Vi vinder vores kampe i Europa League, og jeg håber bestemt, at det fortsætter på samme måde.

Han har nettet to gange i Europa League og fem gange i Superligaen, og selv om målet i Liege var det første i næsten en måned, har hollænderen fået en forrygende start i Esbjerg.

Eneste lille negative oplevelse i Liege var det gule kort, han fik for at løbe ind på banen og juble, da Mushaga Bakenka lavede Esbjergs sejrsmål, på et tidspunkt hvor van Buren var blevet skiftet ud.

- Vi var vel fem, der løb ind på banen og jublede, men jeg var den eneste, der fik et gult kort. Det er lidt svært at forstå.

- De sidste 10-15 minutter sad jeg og tænkte, at kampen gerne måtte slutte. De sidste kampe i Superligaen har vi været uheldige med mål, der er blevet scoret til sidst imod os. Denne gang var det altså anderledes, konstaterer Mick van Buren.

Mere sport