TV der bevæger dig

Esbjergvirksomhed hjælper med at aflevere besked fra afdøde

?Personlig slutning? er en ny app der kan være med til at hjælpe med det sidste farvel. En esbjergvirksomhed er partner i projektet.

Det er ikke altid at døden kommer planlagt, også kan de efterladte stå tilbage med et ønske om at have fået en sidste besked fra afdøde. Den mulighed er nu kommet tættere på virkeligheden, med en ny app der i forgårs så dagens lys.

App?en samler de ting som en person ønsker at videregive til sine efterladte. På den måde kan app?en indeholde en sidste hilsen, en kærlighedserklæring eller opskriften på brunkager. De efterladte får beskeden, alt efter hvornår afsenderen synes, at det er passende.

Det er Jette Lund fra den alternative bedemandsforretning ?Dø Med Hjertet? der er kvinden bag app'en. Men virksomheden Virtual Lap i Esbjerg er partner og medudvikler af den nye applikation.

- I begyndelsen synes vi, at det var alternativt. Vi tænkte, at var da noget anderledes noget, men da vi havde tænkt os om kom vi frem til at det en app, der har sin berettigelse. Også synes vi, at det kunne være sjovt at være med, siger Allan Frikke Hansen, direktør i Virtual Lap i Esbjerg til TV SYD.

Der er flere der har meldt deres interesse i applikationen blandt andet Hærens Konstabel og Korporal Forening der muliggør at app?en kan erstatte det klassiske ?farvelbrev?

- Hvis først vi kommer ind i det danske militær, så kan vi jo kigge mod resten af verden. Bliver det først brugt hos militæret kan vi jo relativt hurtigt få mange brugere. Men vi kigger også mod den menige mand. Her mener vi også, at det har potentiale.