eSport-undervisning tilbydes nu på folkeskole

Folkeskoleelever i Esbjerg kommune får nu mulighed for at spille computer-spillene i skolen. Det sker på en ny-oprettet eSport-linje.

De sidder alligevel derhjemme i timevis og spiller computerspil. Mens det med lektierne ofte overstås i en håndevending.

quote

Tilbuddet her er uden sammenligning det bedste tilbud i landet folkeskoleregi. Der er ikke noget, der kommer i nærheden af.

Torbjørn Nyborg, uddannelsesleder, Tricked eSport, København

Nu får folkeskoleelever i Esbjerg kommune mulighed for at spille computer-spillene i skolen. Det sker på en ny-oprettet eSport-linje. Her går eleverne i skole som sædvanlig - bortset fra, at de har seks ugentlige timer, hvor skoleskemaet siger eSport. 

Den nye linie er netop blevet præsenteret og startet. Torbjørn Nyborg er uddannelsesleder på Tricked eSport i København. Han er imponeret over de muligheder, eleverne får tilbudt:

- Tilbuddet her er uden sammenligning det bedste tilbud i landet folkeskoleregi. Der er ikke noget, der kommer i nærheden af. 

De 16 unge fra 7. og 8. klasse har alle skiftet skole for at komme med på den nye linie. 

Entusiasmen er i top. Glæden smitter - og giver mere lyst til at gå i skole og få lavet lektierne. Siger de unge selv. 

- Det motiverer en lidt, når du sidder og spiller og gør det, du altid gerne vil have gjort, og så du får lov til det, fortæller Mattis Warming Lundbek, der lige er begyndt på eSportlinjen.

Det er da også en stolt udvalgsformand, der nu ser ideen realiseret.

- Perspektivet er at få nogle fantastisk dygtige unge mennesker, som både kan ende med at leve af deres sport og måske blive en af verdens bedste, men samtidig også fastholde dem i uddannelse bagefter, siger Diana Mose Olsen, formand, Børn & Familie, SF, Esbjerg.

Eleverne har seks timer om ugen, hvor de træner i at plaffe folk ned, dræbe dem med dolk eller på anden måde tage livet af modstanderne. Men det er altsammen kun til gavn for deres fremtid.

På Ribe Handelsgymnasium er der også netop oprettet en linie for eSport-elever. Andre uddannelsesinstitutioner i Esbjerg kommune planlægger at gøre det samme.