TV der bevæger dig

Facebook dropper datacenter i Esbjerg

Facebook oplyser onsdag eftermiddag, at virksomheden efter 12 måneder skrinlægger projekt med at bygge et datacenter i Esbjerg.

Facebook opgiver nu at bygge et datacenter her på marken ved Andrup - Skads nær Esbjerg. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Efter et år med undersøgelser har Facebook valgt at droppe at bygge et datacenter i Esbjerg. Det oplyser Facebook til Ritzau.

Læs også Borgmester bekræfter: - Ja, det er Facebook, der vil bygge

- Vi har besluttet at skrinlægge vores projekt vedrørende et datacenter i Esbjerg. Efter 12 måneder med omfattende undersøgelser af projektet, inklusive væsentlige investeringer i den konkrete grund, er vi nu nået til et punkt, hvor vi kan træffe en fuldt oplyst beslutning, skriver Facebook i en mail, der fortsætter:

- På trods af de mange åbenlyse fordele, heriblandt den fordelagtige adgang til højhastighedsfiber og vedvarende energi samt stærk støtte fra Esbjerg Kommune, har vi alligevel måttet konkludere, at grunden - samlet set - ikke er den rette placering for vores næste datacenter i Europa.

Læs også Ærgerlig borgmester: Der skal nok komme andre datacentre

Bygger allerede i Odense

It-giganten har i forvejen et kæmpebyggeri i gang i Odense, hvor det bygger et datacenter. 

Det var i oktober, at Avisen Danmark kunne afsløre, at Facebook også havde gang i et projekt med et datacenter med Esbjerg. Og der var ifølge avisen lagt op til et kæmpe datacenter.

Men de planer er altså nu droppet. Facebook skriver yderligere i sin begrundelse, at det har været en "kompleks proces".

- At sætte fingeren på et enkelt forhold som årsag til beslutningen vil ikke give et retvisende billede af, hvordan vi arbejder med denne type beslutninger, skriver Facebook blandt andet om beslutningen.

Læs også Naboer til nyt Facebook-byggeri frygter støjplage

Mest sete på tvsyd.dk