Facebook får unge mødre til at føles sig utilstrækkelige

Når unge mødre logger på Facebook, oplever de ofte at føle sig utilstrækkelige som forældre. Her flyder det nemlig med lykkelige opdateringer og fotos af nybagte boller. Noget mødrene ikke altid føler, de kan leve op til.

Beate Bech Rasmussen logger på Facebook fra sit hjem i Esbjerg, mens TV SYD er på besøg.

- Jeg oplever det som et glansbillede. Som et udstillingsvindue, hvor folk udstiller sig selv og næsten altid fra deres mest positive side, siger hun.

Glansbilleder

Beate Bech Rasmussen er 21 år, gift og mor til to. Linus på 2 år og Lærke på 4.

Med både børn, arbejde - og til februar også en studiestart - kan det være svært at have overskud til ret meget andet . Og så er det ikke altid sjovt at se, at venner tilsyneladende kan klare hele verden.

- Hun har vasket op, hun har ryddet op, hun har vasket tøj, hun har bagt boller og så videre, siger hun, mens hun bladrer i Facebook-opdateringerne. Hun er godt nok overskudsmor, mens jeg måske selv har brugt en hel dag på i sofaen. Og så kan det godt være, man lige ryger op af sofaen og kommer i gang med at svinge støvsugeren .

Familiens Hus

Esbjerg Kommune har - i samarbejde med Mødrehjælpen - oprettet Familiens Hus.

Her kommer gravide og mødre under 26 år for at få hjælp til livet som mor. De oplever også, at de unge føler sig utilstrækkelige som forældre på grund af de sociale medier.

- Det er okay, at man ikke er supermand, når man er mor til nogle dejlige unger, siger Linda Skov fra Familiens Hus. Bare man kan klare det, man har lyst til, og det der betyder noget for dig.

De seneste to år har Familiens Hus hjulpet 210 piger til livet som mor. Blandt andet ved at snakke med pigerne om livet i og udenfor de overskudsagtige sociale medier.

Jacob Holst Mouritzen, ekspert i sociale medier, tror ikke, vi kan gøre noget ved problemet.

- Hvis man vil slippe for det, skal man lade være med at gå uden for en dør. For det sker også, når man går ned i børnehaven eller når vi møder folk i supermarkedet. Vi spejler os og positionerer os overfor hinanden konstant. På Facebook eller i børnehaven eller til middagsselskabet.