Oversigt

Facebooks planer ved lille landsby stadig i live

Den amerikanske techgigant Meta, tidligere Facebook, har fortsat store planer om at bygge et datacenter ved Andrup øst for Esbjerg.

Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge en aktindsigt, avisen har fået i Esbjerg Kommunes korrespondance med Meta vedrørende Facebook-grunden, har amerikanerne betalt kommunen et ukendt beløb, der fortsat sikrer dem retten til det lidt mere to millioner kvadratmeter store areal ved Andrup. Grunden købte de i 2021, men satte et begyndende byggeri på pause allerede året efter.

Dengang begrundede Meta sin beslutning med, at man var i færd med ”at revidere sit designbehov for det potentielle datacenter i Esbjerg". Siden har ingen af parterne meddelt  noget om projektets status.

Nu fremgår det af aktindsigten, at Meta har betalt et beløb til Esbjerg Kommune for forlængelse af en række frister, som i aftalen er benævnt som ”milestones” (milepæle, red).

Disse milepæle har fra kommunens side været for at sikre fremdrift i projektet. Alternativt kan kommunen forlange grunden tilbage til en reduceret pris.

Hvor stort et beløb, Meta har betalt Esbjerg Kommune for at kunne holde liv i projektet, fremgår ikke. Men det skulle ifølge avisen dreje som et millionbeløb.