TV der bevæger dig

Fængsel til to narko-handlere fra Vejle

En 43-årig mand med tyrkisk statsborgerskab skal 16 år i fængsel, mens den 26-årig mand fra Afghanistan skal ind i 12 år.

Narko-ring smuglede og solgte hårde stoffer. Hovedmændene er dømt tilo lange fængselsstraffe - og derefter bliver de udvist af Danmark.

Ved retten i Esbjerg er de to mænd blevet betegnet som hovedmænd, men de er ikke de første, der bliver dømt i sagen. De var med i en narko-ring, som smuglede narkotika ind i Danmark og solgte den, oplyser Syd og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kvinder som kurerer

Det var Syd- og Sønderjyllands Politi, der sammen med Sydøstjyllands Politi og Rigspolitiets Rejsehold i 2012 gik i gang med at optrævle en stor narko-ring. De centrale personer i ringen blev fundet i Vejle og i Esbjerg.

Bagmændene benyttede især unge kvinder mellem 19 og 26 år som kurerer. Stofferne, som især var amfetamin og kokain, blev smuglet ind i Danmark fra henholdsvis Holland og Tyskland til Vejle og Esbjerg-området.

Ti personer mellem 19 og 26 år har tidligere fået domme på i alt 58 år og ni måneders fængsel. Blandt andet blev en kvinde på 26 år fra Esbjerg idømt 12 års fængsel for at have spillet en afgørende rolle i narko-ringens virksomhed.

Udvist

De to bagmænd, der er blevet dømt i dag, er begge bosat i Vejle.

Den 43-årige var tiltalt for at have stået bag indsmugling eller forsøg på indsmugling af godt 55 kilo hård narkotika. Han fik konfiskeret 1,1 million kroner og blev udvist fra Danmark for bestandig.

Den 26-årige var tiltalt for at have stået bag indsmugling eller forsøg på indsmugling af giodt 33 kilo hård narkotika. Han fik konfiskeret 100.000 kroner og blev udvist af Danmark for bestandig.