Fans raser mod deres klub

Esbjergs fodboldfans må hverken tage bannere eller flag med mere. Konsekvens af kanonslag på banen.

Farven på ansigterne hos mange af EfB?s største fans plejer at være blå og hvid. Efter den trøje klubben spiller i. Men nu er farven blevet rase-rød.

Det er sket efter de i går til hjemmekampen på Blue Water Arena mod OB mødte sikkerhedsvagterne. De fratog de begejstrede fodbold-fans alle bannere og flag.

Vrede indlæg

I dag koger Fanklubben Blue Knights facebook-side over med vrede indlæg. Som de her:

Emil Malthe Christian Smedegaard Efb gider ikke deres fans

Jan Grøndal Kom ind i kampen EfB, det er sgu ikke fair, at I behandler jeres fans som børnehavebørn.

Jacob Østergaard Krammer Hvad bliver det næste så? Jeg tænker at til næste kamp er det forbudt at komme på stadion iført EfB trøje.

Bøder

Sikkerhedschef Jan Lindhardt forklarer baggrunden for de nye skrappe sikkerhedsregler med tre kanonslag, der blev smidt ind på banen i Europacup-kampen mod Salzburg torsdag. Kanonslagene blev kastet fra det tribuneafsnit, hvor Esbjergs fans stod.

- Vi havde for nylig en situation, hvor en person smed et plastikkrus ind på banen. Det kostede os en bøde på 10.000 euro (cirka 75.000 kr., red.), og nu har vi haft den her situation med de tre kanonslag. Vi forventer nu en langt større bøde fra UEFA (Sammenslutning af de nationale europæiske fodboldforbund, red.). Det kan jo ikke blive ved, siger han.

Sikkerhedschefen peger især på, at kanonslagene er smidt ind på banen af person, der gemte sig under et kæmpestort banner, så man ikke kunne se ham. Og at man derfor har taget initiativ til at man slet ikke må have bannere og flag med ind på stadion.

Han forventer, at fanklubben Blue Knight og EfB sammen kan finde du af en løsning fremover. Men han understreger, at reglerne om nul bannere og nul flag ikke ophæves, før der er fundet en løsning. Noget der kan ske på et møde mellem de to parter, men det står uklart hvem af de to parter, der skal tage initiativ til mødet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Anders Bjerring, der er formand for EfBs fanklub Blue Knights.

Kollektiv straf

Men der er ingen tvivl om, at mange fans er vrede og skuffede over, at de ikke længere kan få lov til at bruge bannere og flag til at vise deres begejstring for deres hold.

- Det er da ikke i orden, at vi alle skal straffes, fordi en enkelt mand laver sådan noget. Og så vidt jeg ved har de oven i købet fået fat i ham, siger Trine Frosch til TV SYD.

En anden fan skriver på Blue Knights facebook-side:

Caspar Theis Håber at I i EfB lærer at sætte pris på vores støtte til jer!

Næste Eurocup-kamp på hjemmebane er mod Elsborg den 24. oktober. Med eller uden banner og flag.