TV der bevæger dig

Farlig affaldsbrand er under kontrol - advarsel er ophævet

Samtlige slukningsarbejdere var tilkaldt til brand i Esbjergbydelen Måde. Branden er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg.

Samtlige brandfolk fra Sydvestjyske Brandvæsen i Esbjerg var torsdag formiddag tilkaldt til brand i Måde, Esbjerg. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Opdateret: Branden i industribygningen på Mådevej 93 i Esbjerg Ø er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling.

I forbindelse med efterslukningen kan der periodevis fremkomme kraftig røgudvikling i kortere tid, men det forventes ikke at berøre beboerne i området.

00:27

Borgere i Esbjerg og Tjæreborg blev advaret imod røgen fra branden i Måde i Esbjerg.

Luk video

Torsdag formiddag udbrød der brand i en industribygning i Esbjergbydelen Måde. Samtlige brandfolk fra Sydvestjysk Brandvæsen i Esbjerg har været tilkaldt til slukningsarbejdet.

Branden udviklede røg, der er sundhedsskadelig ved indånding.

Der blev ikke udsendt sirenevarsel. Men politiet advarede borgere mellem Esbjerg og Tjæreborg om, at de ikke måtte opholde sig i røgfanen.

Den advarsel er nu ophævet. Dermed kan personer i det berørte område igen gå udendørs og åbne døre, vinduer og ventilation.

Hvis man har indåndet røg fra branden og bliver dårlig, skal man kontakte lægevagten for at blive tilset.

Årsagen til branden er endnu ikke oplyst.

 

Der udsendes yderligere informationer via Danmarks Radio, TV2, på tekst-tv og politi.dk.