Farvel til kul - Esbjerg og Varde skal nu have grøn varme fra træflis

Dong Energy vil ikke fyre med kul fra 2023 - men allerede fra 2020 vil den kulfyrede kraftværksblok på Esbjergværket blive afløst af en ny blok, der fyrer med bæredygtig træflis.

Din Forsyning og Dong Energy har besluttet sammen at undersøge mulighederne for grøn fjernvarme fra Esbjergværket til Esbjerg og Varde, når den nuværende varmeaftale udløber. 

Dong vil ikke fyre med kul nogen steder fra 2023 - men den nuværende kulfyrede kraftværksblok på Esbjergværket er slidt op omkring 2020. Derfor skal  der findes en ny, grøn løsning for Esbjergværket.

quote

For os handler det om at sikre vores kunder i Esbjerg og Varde grøn og sikker fjernvarme til en fornuftig pris.

Jesper Frost Rasmussen, direktør i Din Forsyning

- Vi mener, at vi med en ny blok, der fyrer med bæredygtig træflis, kan reducere udledningen af CO2 markant samtidig med, at varmeprisen holdes på et konkurrencedygtigt niveau, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong  Energy.
Din Forsyning og Dong Energy har netop igangsat en analyse af at etablere en ny, biomassefyret blok på Esbjergværket.
- For os handler det om at sikre vores kunder i Esbjerg og Varde grøn og sikker fjernvarme til en fornuftig pris. Vi har generelt et rigtigt godt samarbejde med Dong Energy, og vi er enige i, at kul ikke er en del af løsningen i fremtidens fjernvarmeforsyning, sigerJesper Frost Rasmussen, direktør i Din Forsyning. 

Kul er snart fortid på Esbjergværket.
Kul er snart fortid på Esbjergværket.

Dong Energy har siden 2006 sænket sit kulforbrug med 73 procent. Med aftalen om at undersøge mulighederne for en grøn fremtid for Esbjergværket har DONG Energy nu planer for udfasning af kul på alle sine kraftværker.

Det er i tråd med, at selskabet har besluttet, at det fra 2023 skal være helt slut med at fyre med kul på Dong  Energy’s kraftværker.

Se et klip fra de enorme kulbunker her:

Endnu er kulbunkerne temmelig store på Esbjergværket.