TV der bevæger dig

Fejl i fem af otte sager med børn

Esbjerg Kommune får en løftet finger fra den sociale ankestyrelse. Det er slet ikke godt nok.

Ankestyrelsen har ved en undersøgelse fundet fejl i fem ud af otte behandlinger af børnesager i Esbjerg Kommune.

Ubehageligt

Det erkender både direktør i Børn og Familie, Jørn Henriksen, og formand for Børn og Familieudvalget, Hans Erik Møller (A).

? Det er ikke særlig behageligt, men der er heldigvis ikke fundet graverende fejl, siger Hans Erik Møller til JyskeVestkysten.

Ankestyrelsen har i tre ud af de otte sager fundet, at der mangler væsentlige oplysninger, før en afgørelse bliver truffet. 
 

Alvorlig sag

Ankestyrelsen påpeger overfor JydskeVestkysten, at det er en alvorlig sag, fordi det kan føre til, at børn bliver anbragt de forkerte steder. Den kan også betyde, at børn helt uden rimelighed bliver fjernet fra hjemmet.

Direktør i Børn og Familie, Jørn Henriksen, siger til avisen, at Ankestyrelsens undersøgelse har fået forvaltningen til at lægge arbejdet til rette, så antallet af fejl bliver stærkt begrænset.

? Vi har blandt andet efteruddannet medarbejdere og lavet om på normeringen. I 2009 havde en sagsbehandler i gennemsnit 57 sager. Det tal er nu 30-35 sager. Herudover arbejder vi med det psykiske arbejdsmiljø og det i sin helhed danner grundlaget for en ordentlig sagsbehandling, siger Jørn Henriksen til JyskeVestkysten.