Fest hele året for Danmarks ældste by

De tidligste spor fra Ribe kan dateres til 710, og i dag begynder Ribe at markere byens 1300 års jubilæum. I dag er Ribe en del af Esbjerg Kommune, der har opfordret alle borgere, foreninger og institutioner til at deltage med et bidrag til festen. 

Hver måned foregår der en hel masse i Ribe. Den officielle åbning af festen finder sted i dag ved et aften-arrangement i Ribe Domkirke.

Musik og teater

Blokfløjtevirtuosen Michala Petri er solist i en koncert med Vestjysk Symfoniorkester, Ribe Kammerkor medvirker, og borgmester Johnny Søtrup er i kirken sammen med kulturminister Carina Christensen for at holde taler. Vestjysk Symfoniorkester og Michala Petri spiller Edward Griegs Holberg Suite og Wolfgang Amadeus Mozarts Koncert i C-dur for blokfløjte og orkester.

I Brorsonsminde i Fiskergade er der i weekenden to forestillinger og et middags-arrangement. Hans Thimes og Niels Ole Frederiksen har skrevet en forestilling om to samtidige, men meget forskellige præster i Ribe. Den ene var Hans Adolph Brorson og den Ambrosius Stub.

Ripensernes billeder

Resten af måneden er der forskellige arrangementer. For eksempel en stor fotoudstilling, hvor ripenserne viser deres egene fotos af deres by om egnen omkring den.

På Kunstmuseet endnu et arrangement. Ripenserne kan hænge deres egne billeder op. Alt kan bruges - også et stykke nedarvet stramaj - blot motivet er fra Ribe-egnen.
 
Programmet for jubilæums-festen er 12 måneder langt. Se det ved at klikke på linket oppe til højre.

link Ribe Jubilæum - link til Esbjerg Kommunes program for Ribes jubilæum.