Fire nye intensivsenge til Esbjerg

For mange - meget syge - patienter er blevet kørt rundt på landevejene, fordi Region Syddanmark har haft mangel på senge til intensivpatienter. Det rådes der nu bod på med fire nye intensivsenge til sygehuset i Esbjerg.

Regionsrådet bevilgede mandag 7,8 mio. kr. til fire såkaldte intermediære senge. Det er intensivpladser, som ikke har behov for så meget personale som traditionelle intensivsenge.

Flere senge på vej

De nye pladser oprettes på sygehusets nye intensiv-afdeling, som blev taget i brug for præcis et år siden. Afdelingen får derefter ni intensiv senge og seks intermediære senge.

Men der skal være flere senge. Inden 2013 skal afdelingen op på 15 intensiv- og 15 intermediær-senge.

Mangel i Esbjerg

Manglen på intensivsenge har været særlig slem i Esbjerg.

- For at finde plads på intensivafdelingerne, er vi ind i mellem nødt til at flytte alvorligt syge patienter fra et sygehus til et andet. Det er et problem, vi vil til livs, og nu er vi for alvor ved at gøre noget ved sagen, siger formand for Sygehusstrukturudvalget, Stephanie Lose (V).

- Vi har over det seneste år generelt oplevet et stort fald i antallet af overflytninger, men i Esbjerg er man ved samme udgangspunkt som sidste år, og derfor opjusterer vi nu i det sydvestjyske.