Fire ulve set i flok ved Ribe?

Finn Lydum fra Sønder Farup sydvest for Ribe har måske set fire ulve i flok tæt ved sit hjem. Det er første gang, der er observeret fire ulve sammen i Danmark.

- Du får mig ikke til at sige, at det var ulve. Jeg har ikke lyst til at være til grin. Men jeg ved, at det ikke var elefanter, og det var ikke krager, siger Finn Lydum til TV SYD lørdag eftermiddag.

Fra sin bopæl har han udsigt til en stubmark. Ved 14-tiden lettede disen i området ? og der så han et stort gråligt dyr ved et levende hegn ca. 200 meter væk.

- Jeg tænkte først, at det var en løsgående hund, men syntes den var for stor. Dyret gik ind gennem det levende hegn ? og kom ud på den anden side nogle minutter efter. Men så skete det utrolige: Kort efter kom der endnu én ? og lidt efter yderligere en og så til slut den fjerde.

Ulve er flokdyr, men alle de observationer der hidtil er lavet i Danmark har været enkelte eller to dyr. Ifølge Naturstyrelsen lever ulve typisk i flokke på otte individer inklusiv unger.

Finn Lydum fortæller, at han faktisk havde sit spejlrefleks-kamera liggende i nærheden. Men han blev så befippet at han hellere ville observere end finde kameraet frem.

Sønder Farup ligger lidt nord for Vester Vedsted, hvor Vadehavsskolen i Hvidding-Egebæk til at aflyse de ugentlige udflugter til Vester Vedsted.

- Og hvis det var fire ulve, jeg så, er det nok ikke nogen dårlig ide, siger Finn Lydum til TV SYD.

En ulv minder om en schæferhund.

 

Sådan kan du kende forskel: