Flot hus indviet efter 20 års bryderier

Et nyt sognehus ved Ribe domkirke blev indviet torsdag. Huset er bygget ovenpå 1000 år gamle ruiner.

Kannikehuset er opført på en brandtomt. Branden var for 20 år siden – og skabelsen af det nye hus her ikke været uden bryderier.

- Det har været et meget spændende og ind i mellem også et brydsomt forløb, siger formanden for menighedsrådet, tage Rosenstand til TV SYD. Vi har arbejdet med projektet i 20 år. Det har været langsommeligt på grund af økonomi og arkæologi, og der har været mange udfordringer, men nu er det lykkedes på en fantastisk måde.

- Det føles fantastisk. Det er så dejligt, at vi er nået hertil efter så mange år.

Projektet har også været en udfordring for arkitekterne fra firmaet Lundgaard & Tranberg Arkitekter, København.

- Den helt store udfordring har været, hvordan man integrerer en ny bygning med en tusind år gammel ruin, sigerarkitekt  Erik Frandsen til TV SYD. Vi valgte at lave et hus, som er åbent og gennemsigtigt i stueetagen, så ruinen er meget synlig udefra fra alle sider. På den måde er ruinen blevet en del af byens rum.

- Det specielle ved bygningen er, at den står på søjler, så den ikke forstyrrer ruinen, der ligger nedenunder. Vi har forsøgt at lave en bygning, der passer godt til byen, samtidig med at den er ny. Det synes vi er lykkedes rigtig godt tilføjer han.

Og formanden for menighedsrådet jubler:

- Det føles fantastisk. Det er så dejligt, at vi er nået hertil efter så mange år.