Flytter el-tog fra Sjælland til Esbjerg

Tog-passagerene til og fra Esbjerg skal køre med de elektriske IR4-tog, som i dag betjener pendlerne på Sjælland. Venstre-politiker kritiserer prioriteringen.

IR4-togene kører som regionaltog på Sjælland. Når elektrificeringen er klar næste år mellem Lunderskov og Esbjerg, skal de køre som Intercity-tog på strækningen. Til gengæld må sjællænderne tage til takke med de gamle dobbeltdækkervogne, som har færre pladser og dårligere komfort.

Der er ingen penge til at købe nye el-tog til strækningen mellem Lunderskov og Esbjerg. Men prioriteringen møder kritik fra bl.a. Flemming Damgaard Larsen fra Venstre, skriver Ingeniøren.

- Jeg ikke særlig tilfreds med, at man vælger at flytte IR4 fra den sjællandske trafik. Det er helt forkert, siger han til Ingeniøren. De sjællandske pendlere har jo i forvejen måtte afgivet IR4 til Kystbanen, og dobbeltdækkervogne har langt ringere betjening end den, der er i dag, så ministeren har simpelt hen valgt, at Sjælland skal have ringere betjening end jyderne. Det er ret kritisabelt, tilføjer Venstre-manden.

Strækningen til Esbjerg er vant til at måtte nøjes med aflagte tog. I lange perioder er ruten betjent med gamle regionaltog på Intercity-afgange.

Artikel fra Ingeniøren