Fodboldbrag i Esbjerg

EFB og Sønderjyske møder i aften hinanden i et særdeles vigtigt opgør. Hjemmeholdet spiller for en plads i europæisk fodbold. Sønderjyske spiller for at undgå nedrykning.

Begge hold lå til nedrykning før forårssæsonen. Siden da er hjemmeholdet EFB kravlet langt væk fra en bundplacering og kan nå femtepladsen, der giver kvalifikation til Europa League.

Sønderjyske derimod er fortsat i akut nedrykningsfare, selvom holdet ligger over stregen.

Der er lagt op til en spændende fodboldkamp, når de to arvefjender møder hinanden på Blue Water Arena. Hjemmeholdet EFB vandt den seneste hjemmekamp mod Sønderjyske med 4-1, men det er esbjergenserne der har revanche til gode. Sønderjyske slog EFB 1-0 hjemme i det seneste møde i sæsonen.

Sønderjyske har op til kampen flere spillere, der er tvivlsomme på grund af skader, men ifølge cheftræner Lars Søndergaard så forventer han ikke, at det bliver nødvendigt at spare spillere. Holdet har ikke tabt i de seneste tre kampe.

EFB er inde i en god stime, og har ikke tabt i de seneste fem kampe. Klubben har brug for alle tre point, hvis håbet om igen at komme i Europa League skal bevares.

Kampstart 18.00 i Esbjerg.