Fodboldhold tabte alle deres kampe - nu rykker de op

Klubberne under DBU Jylland har besluttet at lukke ned for Serie 6, der har status som landets dårligste fodboldrække. Derfor skal Esbjerg Eagles fremover spille Serie 5, selvom holdet endte på sidstepladsen i tabellen.

Der er lagt op til en uventet oprykningsfest her i weekenden hos fodboldspillerne fra Esbjerg Eagles.

De har netop afsluttet en sæson, der bød på fem nederlag ud af fem mulige kampe med en målscore på 5-27. Alligevel rykker de nu en række op, selvom de helst ville være fri.

-  Vi kan jo ikke rigtig gøre så meget ved det, men vi har prøvet at spille nogle træningskampe mod Serie 5 hold, og da blev vi godt nok rundbarberet, lyder det fra klubbens formand Thomas Madsen.

Helt slut med hyggerækken

Årsagen til den uventede oprykning skal findes hos klubberne under DBU Jylland, der på demokratisk vis har valgt at ændre på serierækkerne, fordi der var for få hold til serie 6-puljerne. Derfor blev køreafstanden til kampene ofte længere.

- Vi har nu ikke haft problemer med det i Esbjerg. Her har vi så mange klubber, der kan spille mod hinanden, fortæller Thomas Madsen.

Med lukningen af Serie 6 er det et farvel til rækken, der gennem mange år har haft status som den ultimative hyggefodboldrække, hvor tredje halvleg ofte har været både den vigtigste og den længste. 


Skal være sjovt

Sådan er det også i Esbjerg Eagles, der i 2017 netop blev stiftet med det formål, at det skal være hyggeligt og sjovt at spille fodbold. 

- Det startede som en Facebookgruppe, hvor vi aftalte at mødes og spille noget fodbold i weekenderne. Men så besluttede vi os for at starte en helt ny klub op.

I dag har klubben mellem 35 og 40 medlemmer og egen hovedsponsor. Det er naturligvis et af de lokale værtshuse.

- Vi er en god blanding af spillere fra 18 til 40 år. Nogle har aldrig spillet fodbold før, og andre har holdt en pause på 10-15 år. Men der er plads til alle, siger Thomas Madsen.

quote

Det er jo ikke sjovt at tabe hver gang, men jeg tror, vi godt kan bevare den gode stemning på trods af de knap så gode resultater

Thomas Madsen, formand Esbjerg Eagles

Risikerer endnu flere nederlag

Nu venter der holdet nye udfordringer til foråret, når de risikerer at møde bedre hold fra Serie 5-rækken. 

Foreløbig er de indstillet på at tage udfordringen op, selvom det kan betyde, at stimen af nederlag fortsætter.

I den netop afsluttede turnering blev det blandt andet til et nederlag på 11-0 til Hjerting IF.

- Det er jo ikke sjovt at tabe hver gang, men jeg tror, vi godt kan bevare den gode stemning på trods af de knap så gode resultater, lyder kommentaren fra formand Thomas Madsen.


Måske dobbeltoprykning

Oprykningsfesten i weekenden forventes at blive det helt store brag. For klubben har også et Serie 5 hold, der med en sejr i den sidste kamp mod Glejbjerg rykker op i Serie 4.

- Det bliver det helt store med fyrværkeri og det hele. Vi har arrangeret bustur og der er allerede 38 tilmeldte, lyder det fra Thomas Madsen.

Den allersidste Serie 6 kamp i Syd- og Sønderjylland bliver i øvrigt spillet søndag den 31. oktober klokken 13.00, når Sdr. Hygum i et bundopgør møder OK 89 fra Ribe.

Rettelse: Tidligere fremgik det, at årsagen til serie 6 lukkes er, at DBU Jylland har valgt dette. Dette er ikke korrekt. Det er derimod unionens klubber, der på demokratisk vis har besluttet en strukturændring.