TV der bevæger dig

Forligspartnere står fast: Ingen ny omfartsvej ved Ribe

Forligskredsen på Christiansborg står fast på, at der ikke kommer en helt ny omfartsvej omkring Ribe. Der bliver, som tidligere besluttet, en mindre udbygning af den eksisterende omfartsvej.

01:19

Både Enhedslisten, Socialdemokratiet og Venstre bakker op om forliget indgået i efteråret 2016 om en C-løsning til omfartsvejen ved Ribe. Video: Bue Bukh petersen, TV2 Regionerne på Christiansborg

Forligskredsen på Christiansborg vil bevare C-løsningen, som er en delvis udbygning af den eksisterende rute 11 ved Ribe. Foto: Finn Grahndin TV SYD

Forligskredsen på Christiansborg vil bevare C-løsningen, som er en delvis udbygning af den eksisterende rute 11 ved Ribe. Foto: Arkiv

Repræsentanter for Ribe Handelsstandsforening, Sydvestjysk Landboforening og Danmarks Naturfredningsforening på Christiansborg torsdag formiddag.

1 af 4

Torsdag morgen mødtes arbejdsgruppen  "Ny omfartsvej – Nej tak" bestående af folk fra Ribe Handelsstandsforening, Sydvestjysk Landboforening og Danmarks Naturfredningsforening med Transport-, Bygnings- og Boligudvalget på Christiansborg.

Der er lavet et forlig, og  det forlig står vi ved.

Hans Christian Schmidt, MF, Venstre

Arbejdsgruppen mener, at en såkaldt A-løsning til mellem 400 - 500 millioner kroner vil ødelægge den enestående natur i Nationalpark Vadehavet, nedlægge tolv landbrug, og at løsningen også vil være skadelig for Ribes handels- og erhvervsliv, og nu får de opbakning fra politikerne på Christiansborg.

Efter mødet torsdag formiddag slår politikerne i forligskredsen nemlig fast, at de bakker op om det forlig, der allerede i efteråret 2016 blev indgået om den billigere og mindre indgribende C-løsning. Et forlig daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V) stod i spidsen for.

Min indstilling er, at forliget står fast, som det ligger nu.

Christian Rabjerg Madsen, MF, Soc.dem

- Der er indgået et forlig, og Vejdirektoratet indstillede, at der kunne laves en A-løsning eller C-løsning, og så blev forligskredsen enige om, at pengene ikke var til en A-løsning, og så blev det C-løsningen, og det forlig står vi ved, siger Venstres Hans Christian Schmidt til TV SYD.

C-løsningen betyder, at dele af den eksisterende rute 11 omkring Ribe på en kortere strækning bliver udbygget til fire spor. Pris ca. 100 mio. kr.

Også enhedslistens Henning Hyllested og socialdemokraternes Christian Rabjerg Madsen bakker op om det allerede indgåede forlig om C-løsningen.

Der er en meget bred opbakning bag C-løsningen i Ribe og den støtter jeg, for den løsning er tilstrækkelig.

Henning Hyllested, MF Enhedslisten

- Der er en meget bred opbakning bag C-løsningen i Ribe, og den støtter jeg, for den løsning er tilstrækkelig, siger Henning Hyllested (Ø), og støttes af Christian Rabjerg Madsen:

- Min indstilling er, at forliget står fast, som det ligger. Som vi har hørt i dag, er de glade for den løsning, der er fundet.

A-løsningen har borgmester Johnny Søtrup og en lokal erhversgruppe ellers talt varmt for, og i november måned sidste år afleverede de 2200 protestunderskrifter mod den lappeløsning, som de mener, den såkaldte C-løsning er, til den nyudnævnte transportminister Ole Birk Olesen (LA). 

 

Læs også Omfartsvej hænger i en tynd tråd

 

Læs også Landmænd: Drop den dyre omfartsvej

 

Læs også Borgere til ny minister: Kom med ny løsning for omfartsvej