Forløsning: Endelig vinder Esbjerg fB på hjemmebane

På et kontroversielt straffespark og en ny scoring to minutter senere vender Esbjerg fB nederlag til sejr på 2-1 mod FC Nordsjælland.

Nicki Bille og Lasse Rise sikrede med to mål på to minutter Esbjerg sejren i en dramatisk afslutning på Blue Water Arena, hvor de 5.143 tilskuere indtil det 80. minut kunne se, at FC Nordsjælland førte 1-0 og Esbjerg trods mange chancer ikke kunne få bolden i mål.

Der skulle et straffespark til. Kampens dommer Jakob Kehlet vurderede, at en Nordsjælland-spiller parerede et skud med armen  - og ikke med hovedet, som FC Nordsjælland mente.

Nicki Bille scorede sikkert på straffesparket og kun to minutter senere brød Lasse Rise igennem i højre side og sendte bolden i mål til 2-1, hvorefter kampens sidste 10 minutter blev nervepirrende set med Esbjerg-briller.

Da dommer Jakob Kehlet umiddelbart efter kampen genså situationen på tvs billeder i langsom gengivelse, erkendte han straks, at han vurderede forkert, da da Nordsjlland-spilleren ikke rørte bolden med armen. Det ændrer dog ikke ved, at Esbjerg vinder kampen og dermed både livsvigtig selvtillid og tre points i superligaens bundkamp.