Forsikringsselskab overvåger invalid med skjult kamera

Fem gange gennem halvandet år er tidligere specialarbejder Michael Schlie, Esbjerg, blevet overvåget med skjult kamera af detektiver fra forsikringsselskabet Topdanmark.

Michael Schlie optaget med skjult kamera på cykeltur.
Michael Schlie optaget med skjult kamera på cykeltur.

Michael Schlie på 37 år kom ud for en alvorlig arbejdsulykke i 2007. Han fik en port på 250 kilo i hovedet.

Siden har han fået tilkendt førtidspension, og Arbejdsskadestyrelsen har tilkendt ham en erstatning på knap fem millioner kroner. Pengene skal dække tabt arbejdsfortjeneste resten af livet.

Topdanmark skal som arbejdsgiverens forsikringsselskab udbetale pengene, men selskabet vil ikke anerkende, at Michael Schlie er så skadet, som to speciallægeerklæringer fastslår.

Derfor har forsikringsselskabet pudset detektiver på Michael Schlie. Han er gennem halvandet år fem gange blevet overvåget med skjult kamera.

Detektiverne har fulgt ham på indkøb, til datterens ishockey-træning, under græsslåning, i et fitnesscenter og på en cykeltur.

Udspioneret i sit hjem

Michael Schlie optaget med skjult kamera på motionscenter.
Michael Schlie optaget med skjult kamera på motionscenter.

Detektiverne har også lavet en omfattende skriftlig rapport om hans færden. Det fremgår af rapporten, at de har observeret Michael Schlie gennem vinduerne i hans hjem.

Materialet har fået Topdanmark til at anke Arbejdsskadestyrelsens krav om erstatning. Selskabet mener, at Michael Schlie ikke er så syg, som lægerne har fastslået.

De skjulte optagelser er kommet frem under ankesagen. Michael Schlie havde ingen anelse om, at han blev forfulgt af forsikringsselskabets detektiver.

- De har smadret mit liv, siger Michael Schlie, der føler sig så krænket over billederne, at han bryder grædende sammen.

Advokat Rikke Omme, Esbjerg, fører sagen for Michael Schlie.

- Forsikringsselskabet er gået lang over stregen i et forsøg på at kriminalisere den skadelidte, siger hun.

"Vi handler lovligt"

Michael Schlie følger sin datters ishockey-træning.
Michael Schlie følger sin datters ishockey-træning.

Topdanmark overvåger skadelidte fem til ti gange om året, når selskabet ikke vil anerkende et erstatningskrav.

- Vi har holdt os inden for reglerne, da overvågningen er foregået på offentlige steder, siger skadedirektør Ole Rasmussen, Topdanmark.

Michael Schlie og hans advokat overvejer nu at melde Topdanmark til politiet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om privatlivets fred.

Ankesagen om erstatningen løber videre.

Michael Schlie har fået diagnosen postcommotionelt syndrom. Det betyder ifølge en speciellægeerklæring, at han blandt andet har kronisk hovedpine, svimmelhed og koncentrationsbesvær. Han har nedsat funktionsniveau.

- Der er store restriktioner i dagligdagen og dermed væsentligt reduceret livskvalitet i forhold til før, hedder det i erklæringen.