TV der bevæger dig

Fortsætter kamp mod urent haveaffald

Der er stadig pizzabakker, øldåser og urtepotter i haveaffaldet i Esbjerg, selv om syv ugers kampagne har hjulpet. Men kampen mod urent haveaffald fortsætter.

Sådan skal det ikke se ud i de grønne spande til haveaffald... (Foto: Esbjerg Kommune)

Der har været fotografer med havebilerne for at tage billeder af det affald, som borgerne har smidt i havespandene. Borgerne har derefter fået et brev fra Esbjerg Kommune med et foto af deres ?forkerte? haveaffald.

Kan fjerne spand

Kampagnen har virket, men der er stadig en del affald i havespanden og konsekvensen kan blive, at fjerne havespanden fra den enkelte boger.

- Borgerne smider alt fra urtepotter til pizzabakker i haveaffaldsspanden. Det er til stor gene og økonomisk belastning for ordningen, og i sidste ende er det jo borgerne, der betaler, siger formanden for Plan- og Miljøudvalget John Snedker.

fordyrende

Han fortsætter:

- Esbjerg kommune afsætter haveaffaldet som jordforbedringsmiddel til kommunens landmænd. Men de kan jo ikke bruge det, når det er fyldt med affald. Det er en meget fordyrende proces at skulle rense det, inden det køres ud på markerne. Derfor kan det blive nødvendigt at fjerne havespanden fra den enkelte borger, hvis havespanden ikke bruges rigtigt.