Fra lukningstruet til at udvide og åbne et hotel: Tobias giver ikke op

Restauratør Tobias Skovmose har måtte igennem lidt af hvert. Først store vandskader i februar, og lige bagefter nedlukningen af Danmark. Men ripenseren giver ikke op og udvider i stedet forretningen med et nyt hotel.

- 23. februar var jeg meget tæt på at lukke firmaet, og jeg sagde til mig selv, at jeg var nødt til at erkende, at jeg ville gå konkurs.

Tilbageblikket på den skæbnesvangre dag i februar er dystert. Det samme er billederne, der dukker op, når Tobias Skovmose fortæller om vandmasserne, der stod ind i lokalerne, og hvordan han og resten af medarbejderne kæmpede for at holde vandet ude af hans restaurant Kolvig-by Brorsonsminde.

Restauranten ligger lige ved siden af Ribe Å, og efter en uges kamp mod vandmasserne gik det galt. Vandet trængte ind og lukkede restauranten ned i seks uger. Men som om det ikke var nok, så havde Tobias Skovmose ikke mere end lige annonceret, at restauranten åbnede igen, da statsminister Mette Frederiksen lukkede landet og tvang restauranten til at forblive lukket.

- Så så det da først sort ud. Jeg tænkte helt klart, at det her det er ikke mit år. Kunne jeg komme ud af året med skindet på næsten og overleve, så ville jeg være lykkelig, siger Tobias Skovmose.

Men restauratøren er endt med mere end bare at overleve. Han er gået fra at være lukningstruet til at udvide og forpagte hotellet Den Gamle Arrest i Ribe. 

- Jeg giver ikke op. Det er en stor udfordring, men jeg har nogle dygtige kollegaer, som står bag mig og hjælper, slår ripenseren fast.

I februar kæmpede Tobias Skovemose og de ansatte mod vandmasserne.
I februar kæmpede Tobias Skovemose og de ansatte mod vandmasserne.
Foto: Torben Hestehave

Danskerne strømmede til

I maj kunne Tobias Skovmose endelig åbne dørene til restauranten Kolvig-by Brorsonsminde, og med sommeren kom også alle de danske gæster, der var sultne efter at spise på restauranten i Ribe.

- Det betød så, at jeg gik fra at have fem-seks fultidsansatte til tolv, fortæller Tobias Skovemose.

I juni blev han så spurgt, om han kunne have mod på at forpagte Den Gamle Arrest, og det var et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Fredag slog han dørene op og bød folk indenfor.

- Jeg går efter at danne liv i Ribe – Danmarks ældste by. Jeg vil gerne være en del af byen, for Ribe har et fantastisk potentiale, og jeg synes det er ærgerligt, hvis der er ting, der skal stå tomme, siger restauratøren og nu også hotelforpagteren.

Han glæder sig også til at udvide forretningen, give gæsterne mulighed for større selskaber og ikke mindst kunne tilbyde et værelse efter endt arrangement.

Den Gamle Arrest er opført i 1546 og har været hotel siden 1992. Og står det til den nye forpagter, skal oplevelsen også have noget fængslende over sig, når gæsterne lader sig checke ind i cellerne. Nu håber han bare på et efterår uden modgang.

- Det værste der kan ske, der er, hvis vi lukker ned igen, men det tror jeg ikke på sker, siger han.