Fritidshuse er ulovlige - nu skal de gøres lovlige

53 fritidshuse ved Kammerslusen har knobskudt ud over, hvad lovgivningen tillader. Nu vil Esbjerg Kommune have området lovliggjort efter samme løsningsmodel, som også er blevet brugt ved Sneum Sluse.

Ejerne af fritidshusene langs Kammerslusen har udvidet husene, inddraget ekstra jord og været lidt for kreative i valg af byggematerialer og farver. Desuden er der blevet anlagt flere ulovlige bådebroer og terrasser.

quote

Efter at have kortlagt de lovovertrædelser, der desværre er sket, vil vi i Esbjerg Kommune hjælpe ejerne ud af den penible situation

Anders Kronborg  (S), fmd., Teknik og Byggeudvalget, Esbjerg

Nu vil Esbjerg Kommune have området lovliggjort, og i fællesskab med ejerne finde en mindelig løsning på hele problematikken.

- Efter at have kortlagt de lovovertrædelser, der desværre er sket, vil vi i Esbjerg Kommune sammen med ejerne have området lovliggjort, lover Anders Kronborg (S), formand for Teknik og Byggeudvalget i en pressemeddelse.

Ejerne vil derfor inden for kort tid modtage et konkret forslag til, hvordan man løser situationen. Løsningen peger i retningen af samme model, som blev brugt ved Sneum Sluse, hvor 46 huse var havnet i samme problem, som husene ved Kammerslusen nu står overfor.

Kommunen kan ikke hjælpe ejere, som har opført ulovligt byggeri på nordsiden af stien. Det skal rives ned, og så skal flere forvente, at skulle male husene i nye farver, da nogle er lidt for kulørte. Desuden skal hegn mellem lejemålene også rives ned, så odderen igen kan færdes frit.

- Vi er i stand til at imødekomme ejernes ønsker på en række områder, men vi kan ikke gå på kompromis, når naturen lider under bådebroer og terrasse, siger Anders Kronborg.

Nu skal der laves en ny lokalplan for området, og forslaget går på at øge den maksimale størrelse på husene til 45 m2, mens en overdækning må være 15 m2. På grunden må der maksimalt bygges 50 m2 i alt. Den løsning hjælper størstedelen af husejerne, og kun 15 huse vil skulle fjerne ulovlig bebyggelse.