TV der bevæger dig

Frivillige redder landsbykøbmand

Den lokale købmand i Hunderup Sejstrup syd for Bramming har flere gange været lukket. Men frivillig arbejdskraft fra de lokale er med til at redde forretningen.

02:09

Købmændene Anna Grethe Madsen og Karina Andersen kan takke deres lokale frivillige for, at forretningen stadig kører. Privatfoto.

1 af 2

Det er hårdt at holde en købmand kørende i de små landsbyer. Men i Hunderup Sejstrup syd for Bramming har de fundet en del af løsningen nemlig frivillig arbejdskraft.

Hver uge får de to købmænd Karina Andersen og Anna Grethe Madsen hjælp fra flere lokale borgere, der hjælper med at sætte varer på plads i forretningen og andre små og store opgaver.

Den hjælp er i følge de to købmænd en stor del af hemmeligheden, når det gælder om at holde den lokale købmand åben.

I følge De Samvirkende Købmænd er antallet af butikker i byer med under 3.000 indbyggere faldet med 17% siden 2003, og i de helt små landsbyer er tendensen kun endnu større, bekræfter de overfor TV SYD.

I følge De Samvirkende Købmænd blive flere lokale forretninger reddet af opbakning fra lokalområdet, ligesom den er blevet det i Hunderup Sejstrup.

Se med i dagens afsnit af Naboer, hvor vi kommer helt tæt på købmandsforretningen og en af de frivillige. Naboer sendes i dag på TV SYD+ klokken 15.00 og genudsendes klokken 19.55.