Fyrværkeri kan udløse million-krav

Fyrværkeri kan blive en dyr fornøjelse. F.eks. hvis et barn ned til fem år kommer til at sætte ild på noget ved et uheld. Det kan udløse krav på flere millioner.

Den oplysning har chokeret mange af de 1500 elever, som SSP-konsulenterne i Esbjerg har oplyst om fyrværkeriets farer i løbet af december.

- Og selv om det er børnenes ansvar, så risikerer forældrene at hæfte for de første 7500 kr. af erstatningen, fortæller SSP-konsulent Morten List Christensen, Esbjerg, til TV SYD. Og hvis det er to søskende, kan forældrene hæfte for op til 15000 kr.

- Børnene bliver også meget overraskede over, at de selv risikerer at hæfte for erstatningen fra den dag, de fylder 14 år, fortsætter han.

Og det kan være beløb med seks nuller bag et tal.

Ifølge loven kan et barn hæfte for skaden fra det er fem år. Men forældrene hæfter for de første 7.500 kr. af skaden. Det gælder dog ikke, hvis de har tegnet en ansvarsforsikring.

Og erstatningerne kan blive meget store. F.eks. hvis det er en skole, som børnene ved et uheld er kommet til at sætte ild til med fyrværkeriet.

- Så der er god grund til at forældrene holder øje, hvad deres børn laver, siger Morten List Christensen.

Sammen med sine kolleger har han været i gang med at oplære instruktører i 19 kommuner i vores landsdel. Den landsdækkende kampgne bygger især på reel oplysning ? og ikke så meget skræmmekampagne.

Og SSP-konsulenten føler, at børnene har taget godt mod budskabet.

Morten List Christensen er med i TV SYD kl. 19:30.