TV der bevæger dig

Gå på museum og oplev offshore-eventyret

I 2016 vil de besøgende på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg kunne komme på en virtuel tur ud til oliefelterne på Nordsøen takket være 15,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.

Med bevillingen på 15,5 millioner kroner har A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal sørget for, at et længe næret ønske i Esbjerg om en permanent udstilling om offshoreaktiviteterne på Nordsøen nu kan realiseres.

Det er folkene på Fiskeri- og Søfartsmuseet, der har udtænkt projektet på baggrund af en mangeårig tæt kontakt med branchens virksomheder og omfattende forskning i offshoresektorens udvikling.

Med udstillingen ?Energi fra havet ? Dansk offshore på Nordsøen? sætter Fiskeri- og Søfartsmuseet fokus på offshoresektoren, som trods en stor samfundsøkonomisk betydning er relativt ukendt i den brede offentlighed.

For de fleste stopper oplevelsen af erhvervet på kajen eller ved lufthavnen. Kun de ansatte kommer med skibet eller helikopteren ud til installationerne på Nordsøen. Konsekvensen er, at kun de færreste har en idé om, hvad der egentlig foregår derude på den anden side af horisonten. I ?Energi fra havet? vil Fiskeri- og Søfartsmuseet fortælle denne historie på en vedkommende og utraditionel facon.

?Energi fra havet? vil både give sit publikum kronologiske overblik og sætte fokus på en række hovedtemaer. Udstillingen behandler både olie, gas og havvind og belyser en række basale spørgsmål omkring geologi, grundlæggende fysik, teknologi, funktion, arbejdet på installationerne, produktion, transport og distribution.

Målet er at give indsigt i offshoresektorens mangfoldighed og samfundsøkonomiske betydning. Midlet hertil er at give gæsten en oplevelse så tæt på ?at være der selv?, som det overhovedet er muligt. Et grundprincip i udstillingen er, at budskaberne skal kunne fanges og forstås uden overdreven brug af tekst. Letforståelige film og animationer vil derfor konstant supplere udstillingens installationer, fotos, modeller og genstande.

.

Mere kultur