Gigantisk Nordsø-investering får hænderne i vejret

En stor investering til genopbygning af Tyra-feltet bliver taget i mod med åbne arme fra flere fronter.

Fredag blev det formelt besluttet, at gasfeltet ’Tyra’ skal genopbygges.  Mærsk og deres partnere har tænkt sig at bruge 21 milliarder kroner på arbejdet.

Jesper Frost Rasmussen (V), Esbjergs Kommunes kommende borgmester, hilser den store investering hjertelig velkommen.  

quote

Det er en rigtig god dag i Esbjerg. Den her investering kommer til at betyde arbejdspladser i byen.

Jesper Frost Rasmussen (V), kommende borgmester i Esbjerg Kommune.

- Det er en rigtig god dag i Esbjerg. Den her investering kommer til at betyde arbejdspladser i byen. Både under selve genopbygningen af Tyra-feltet, men den er også en indikator for, at der kommer til at være arbejdspladser i olie- og gasindustrien i mange år ud i fremtiden, siger Jesper Frost Rasmussen til TV SYD.

Genopbygningen starter i november 2019 og forventes at fortsætte til juli 2022. Planerne fjerner ifølge Jesper Frost Rasmussen noget af den usikkerhed, der har været omkring olie- og gasindustrien.

Branchen er glade

I den danske offshorebranche er den store investering også en glædelig nyhed. Det fortæller Glenda Napier, der er administrerende direktør for Offshoreenergy, som er en klyngeorganisation for offshorebranchen i Danmark.

- Vores medlemmer er rigtig glade. Mange har i de senere år forsøgt at komme ind på markedet for grøn energi, fordi de har været nervøse for, om der ville blive ved med at være arbejde til dem i oliebranchen. Men nu har de pludselig to markeder, der begge er i fremgang siger Glenda Napier til TV SYD.

Minister: Det betyder meget for Danmark

quote

Det betyder rigtig meget for Danmark og rigtig meget for Esbjerg.

Lars Christian Lilleholt (V) , Energi-, forsynings- og klimaminister.

På Christiansborg mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), at investeringen sender et tydeligt signal.

- Det betyder rigtig meget for Danmark og rigtig meget for Esbjerg. Det betyder, at Tyra-feltet bliver fuldt genopbygget, det er en investering på den anden side af tyve milliarder kroner. Der bliver sendt et klart signal fra Mærsk og DUC-partnerne om, at man vil Nordsøen, og man vil fortsætte olie- og gasindvendingen fra Nordsøen af, siger ministeren til TV SYD.

Under genopbygningen af Tyra-feltet vil produktionen stoppe midlertidigt, fremgår det af pressemeddelelse, som Mærsk og partnerne udsendte fredag morgen.